piatok, júla 29, 2011

Society....you´re crazy breed.....alebo o Loutkách a ich pánoch.....

Spoločnosť



Veľký brat, ktorý všetko tvorí, vidí a kontroluje. Vytvára normy a zvyky, zákony a pravidlá, podľa ktorých by tu malo všetko akože fungovať. Vytvoril akúsi schému života: Narodiť sa-> dospieť a popritom vyštudovať->rýchlo si vybrať zamestnanie a popritom sa oženiť a založiť rodinu-> a do smrti už len pracovať v tom istom zamestnaní ktoré si si vybral už ako puberťák a splácať hypotéku. Nedajbože aby sa tam nahodou pritrafil nejaký priestor na zážitky a zábavu a slobodu v čase aj rozhodovaní. to táto schéma nepripúšťa.

A potom že to tak vypadá, po svete chodia slepé ovečky, nerozmýšlajúce nad tým čo sa okolo nich deje, iba nasledujúce svoju schému prežívania. "Loutky, loutky, loutky zkurvený... Poznáte? Odporúčam spoznať, má to pravdu.

Normy a zvyky: O spoločenských normách a zvykoch by sme mohli diskutovať celé storočie....akurát by z toho bola hádka(ak vôbec aspoň to) a ja by som skončila upálená niekde na hranici, za svoj iný postoj. Ale tak napríklad, dnes som sa dostala k zaujímavému problému. Ako sa môžete dočítať aj v tom článku , tak taký problém už jeden z najslávnejších albumov 90tych rokov mal keď sa vydával. Spoločnosti totiž prekáža nahota. Nahota je niečo neprirodzené a nečisté (a už duplom na malých deťoch čo plávajú v bazéne) však?

Ale vážne? Musím sa stále pýtať, že v ktorom storočí do prdele žijeme? Kurt Cobain to pritom pôvodnom probléme albumu Nevermind riešil vhodne. Bol ochotný zakryť penis toho bábätka jedine ak tam bude napísané "Ak vás toto uráža, zrejme ste skrytý pedofil." ANO! ANO! Dokonalé! Toto je jedna z tých vecí ktoré mám na Kurtovi veľmi rada.

A nejde len o tu absurdnosť, že niekomu prekáža detská nahota. Vo všeobecnosti, je nahota najprirodzenejší ľudský stav. Ale spoločnosti prekáža. Nuž, tak zrušme nahotu, hlavne že vôbec nevadí ako je všade stále zobrazovaná smrť, násilie a podobné odporné veci ku ktorým úplne bez akéhokoľvek hľadania majú potom prístup malé deti, keďže to je v novinách, správach, seriáloch, filmoch, na internete, všade v akomkoľvek čase. Nech si to kukajú, nech z nich rastú vrahovia, povalači, bitkári, tyrani svojich rodín, len im preboha nepustite Nevermind a už vôbec im neukazujte ten obrázok nahého dieťaťa čo tam je.......

Toto je len jeden z miliontich príkladov toho čo mi na celom tomto systéme alebo ako to globálne nazvať vadí, alebo ma to proste serie, škre atď. Ten absurdizmus, že je zakazované niečo úplne prirodzené a tolerované a vyhľadávané niečo totálne hnusné čo blbne ľuďom mozgy.

A týmto veciam človek neunikne.

Krásny ďalší príklad:

Dennodenné správy vo všetkých médiách o najnovších katastrofách, teroristických útokoch, únosoch a podobne, veď to poznáte.....
Potom človek ide po ulici, svieti slniečko, deti sa hrajú a vy len čakáte kedy niektoré z tých detí vybuchne a zo sebou vezme všetko čo je do vzdialenosti 5km od neho....samozrejme aj s vami....aj v zdravom mozgu zrazu samovolne vzniká fanatická paranoja.
To je toho všetkého výsledkom. Jednoducho nás miliontimi spôsobmi dennodenne zastrašujú a likvidujú logické zmýšlanie, len aby mali čo najviac spomínaných "loutek".


Ďalšia vec, výchova v školách a rodinách podľa zavedených spoločenských hodnôt pochádzajúcich snaď ešte zo stredoveku(vo veľa prípadoch to ani není preháňanie) spôsobuje že z detí rastú monštrá, ktoré nič nevedia, iba jedno: za každú cenu zvíťaziť vo všetkom čo je možné a dostať samé jedničky - za akúkoľvek cenu- vedomosti sú nepodstatné)... Čo znamená, že už teraz sa zaisťuje aby sa ani náhodou nič nezmenilo a spoločnosť sa naďalej bude deliť na "masters of puppets" a "puppets" a niekde medzi tým je tých pár tisíc jedincov(medzi ktorých sa, aspoň dúfam, oprávnene radím, ktorí nejsú slepé "loutky" a na ovládanie tupých hláv sa môžu z vysoka vysrať. A miesto toho si takto vygrcávajú nervy na svojich blogoch a dúfajú že raz budú vedieť pohnúť aspoň kúskom tohto zla, alebo v ňom aspoň prežiť, podľa vlastných pravidiel. Alebo sa mi jednookí medzi slepými presťahujeme na Magratheu....tiež možnosť:). Vlastne dokonca, vcelku vítaná, lebo s týmto svetom to síce išlo do sraček hodne dlho...ale teraz už sa to tam po uši kúpe a myslím, že to zastaví už fakt len keď miesto Zeme radšej postavia ten obchvat....

Asi toľko k tomuto no...



P.S. chcela som sem dať obrázok Zeme v hovnách - nič také som ale nenašla tak musím nájsť niečo iné, ale je zaujímavé že na slovné spojenie "zem v sračkách" mi google našiel obrázok Paľa Haberu....

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára