sobota, decembra 08, 2012

Narodeniny a úmrtiny...

Dnešný deň je pre každého rockového fanúšika pomerne zaujímavou spomienkou, pretože tu máme narodeniny a úmrtiny hneď troch zásadných hudobníkov dvadsiateho storočia. Takže, dnes sa na ich počesť rituálne opijem a poďme si ich teda trošku pripomenúť.

Začneme narodeninami  najvyššieho boha na mojom hudobnom olympe.
Dnes by nádherných 69 rokov oslávil jediný, najúžasnejší a najdokonalejší Lizard king A.K.A. Mr. Mojo Risin A.K.A. Jim Morrison.
Stále pevne verím, že ich naozaj oslavuje, aj keď je pravdepodobnejšie, že ich oslavuje len s tými ostatnými padlými a povýšenými na bohov....
Viac o Jimovi si môžte prečítať v skratke aj u mňa na blogu ...:)




Ďalšie výročie je o niečo smutnejšie.... 8.12.1980-New york city.... už asi všetci viete o čo ide.... Mark Chapman piatimi výstrelmi do chrbta,  z ktorých 4 ho trafili zabil  legendu, šíriteľa mieru a jedného z ľudí, ktorí sa hudbou naozaj zaslúžili o zmeny na tejto planéte, či už si to niekto uvedomuje viac alebo menej.  John Lennon je mŕtvy už 32 rokov.....
Zhruba rovnako dlhú dobu už Chapman sedí za mrežami a raz za čas je počuť, že sa odtiaľ snaží dostať. Ja mu želám aby mu to vyšlo.... A potom sa rada budem pozerať na to, čo s ním ľudia spravia hneď ako vyjde na čerstvý vzduch.
Článok o Johnovi Lennonovi na svojom blogu zatiaľ nemám, ale do budúcnosti sa pripravuje :).

Pri úmrtinách na nešťastie musíme ostať. 8.12. pred ôsmimi rokmi (všimnime si symboliku s dvoma osmičkami a dvoma dvanástkami [8 rokov po, v roku 2012] :D - chcem započať konšpiračné teórie:P) zomrel, rovnako ako Lennon, rukami fanúšika Dimebag Darell(známy hlavne zo skupiny Pantera), zásadný gitarista svetovej metalovej scény. Tento incident sa stal priamo na koncerte jeho skupiny Damageplan v Ohiu, kedy sa fanúšik Nathan Gale dostal na pódium a niekoľko krát ho postrelil ho hlavy. Dôvodom bolo, že podľa neho členovia Pantery kradnú pesničky ktoré napísal on. Na ňom sa už fanúšikovia vyzúriť nemôžu, pretože ešte v ten večer, potom čo spôsobil niekoľko ďalších úmrtí, zomrel aj on, rukou policajta.
Dnes večer sa na Dimebagovu počesť koná koncert v bratislavskom Randal clube, takže ak si to dnes bude čítať nejaký bratislavský fanúšik Pantery, ktorý o tejto akcii ešte nevie, rozhodne si to nenechajte újsť. A bude Jack za 1,99€. No nekúp to:D.


Poďme  ešte raz k tej veselšej udalosti. Síce to nesúvisí s hudbou, ale dnes oslavuje narodeniny aj jeden z mojich obrovských prototypov a oficiálny sexsymbol posledných štyroch rokov Ian Somerhalder - známy hlavne ako Damon zo seriálu Vampire diaries. Takže aj jemu týmto želám všetko najlepšie :).











Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára