nedeľa, júla 15, 2012

Dracula - Love never dies

Transylvania - nádherné karpatské lesy, majestátny hrad a princezná s princom, ktorý musí za celú túto dokonalú idylku bojovať. Jeho protivníci, Turkovia ktorí v tej dobe(v 15 storočí) obliehali Európu jeho meno dobre poznajú a desia sa ho...Toto meno je Vlad Draculea zvaný Tepeš-narážač, podľa svojej ohromnej záľuby, narážať svoje obete zaživa na koly.
Jedného dňa keď sa Vlad vracia z ďalšieho vyhratého boja, ho doma miesto bujarých osláv, plných jedla a alkoholu čakajú veľmi zlé správy. Jeho princezná je mŕtva, skočila do rieky po tom, ako sa vďaka tureckej lsti, dopočula, že Vlad zomrel. Neskutočnú princovú bolesť okamžite nahradí obrovský hnev, keď mu jeden z kňazov oznámi, že Elizabetha nesmie byť pochovaná na posvätnej pôde, pretože spáchala samovraždu. V tomto pekelnom hneve sa Dracula zriekne Boha v ktorého mene doteraz bojoval a s prehlásením, že krv je život, zapredá svoju dušu a stane sa nesmrteľným krvilačným upírom.
Celé stáročia potom žije v nekonečnej a rovnako ako on nesmrteľnej bolesti, teda až pokým nás príbeh neprenesie na koniec 19. storočia, kedy sa rozhodne nakúpiť niekoľko pozemkov vo Veľkej Británii. S týmto mu má pomôcť Jonathan Harker, mladý právnik, ktorý pre podpis potvrdzujúci Draculovu kúpu cestuje z Londýna do Rumunska.... Problém ale nastáva keď Dracula objaví fotku Jonathanovej snúbenice Miny, ktorá je presnou kópiou jeho dávnej stratenej manželky Elizabethy...a každému kto vie aspoň niečo o upíroch a ich túžbach, musí byť teraz úplne jasné, že tento boj o lásku bude rozhodne tvrdý a možno dokonca srdcervúci......
Takto nejak vyzerá úvod filmu Bram Stoker's Dracula od slávneho a úžasného režiséra Francisa Forda Coppolu. Je to bezpodmienečne môj najobľúbenejší film a som si istá že mu prvenstvo v mojich favoritoch nikdy nič nepreberie... Nádherný príbeh o láske ktorá prekonala smrť a oceány času, o krutosti a bolesti, o boji o ľudské duše... prekrásna atmosféra, dotiahnutá bezchybnou hudbou no a Gary Oldman v hlavnej úlohe, to je niečo čo sa rozhodne oplatí pozerať, možno aj so zatajeným dychom..... Knižnej predlohe najslávnejšieho románu takéhoto žánru, dodal Coppola úplne nový rozmer a je na každom, či sa k tomu postaví s kladným alebo zápornym prístupom. Jednoducho neexistujú slová ktoré by to mohli vystihnúť správne, takže odporúčam všetkým aby si to zažili a ako malé navnadenie pridávam zopár filmových citátov a jedno úžasne spracované video....
Do you believe in destiny, that even the powers of time can be ordered to asingle purpose? The luckiest man who walks on this earth is the one who finds true love.(Dracula)
I shall rise from my own death... ...to avenge hers with all the powers of darkness. The blood is the life... ...and it shall be mine!(Dracula)
I am nothing, lifeless, soulless, hated and feared. I am the dead to all the world...hear me! I am the monster the breathing men would kill. I am Dracula.
There is much to be learned from beasts. (Dracula)
I'm no lunatic man. I'm a sane man fighting for his soul.(Renfield)
Take me away from all this death! (Mina)
For the dead travel fast....

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára