streda, januára 04, 2012

Čo som videla, čítala a počúvala

Takže moji milí, moje predsavzatie, že sem s touto srandou budem prispievať každý týžden mi vôbec nevyšlo, takže asi ostanem pri svojom klasickom štýle, prispievať keď ma to napadne. :)
Každopádne, zmysel tohto celého sa vôbec nemení a stále dúfam, že niekoho trébars aj inšpirujem:)


Hudba:


Počúvam: V poslednej dobe hlavne československy punk, Pearl jam a najviac asi fičím na Kollerbande(ano zase sem pletiem niečo s niekým z Lucie ale Kollerband som donedávna mala napočúvaný len málo a musím uznať, že je to dosť parádna kapela...trošku tvrdšia ako ostatné veci s tým súvisiace:)
Pesnička čo ma udivila: tak napríklad táto od spomínaneho Kollerbandu:
Objavila som:No keďže som trávila silvestra v CZ kde sa táto kapela dosť hodne spievala, tak ma to vcelku zaujalo, aj keď už som to počula predtým, tak za objavené to považujem až teraz:) XIII. Století s pesničkou ktorá sa spievala najviac:)
Hudobník na potešenie:):Môj milášek Eddie



Filmy:


Videla som: Cez Vianoce som toho postíhala viacej(napríklad Shreka, Divočinu a podobné srandy) ale niečo čo vážne stálo za to bolo toto:Naozaj geniálna tarantinovka, z ktorej som sa skoro posrala. Nestihla som sa nudiť ani 2 sekundy, strhujúce scény, neuveriteľný príbeh. dokonale prepracovaná kamera a tá najdokonalejšia pomsta pre všetkých náckov:)
Chystám sa pozerať: V súvislosti s tamtými bastardami by som si velice rada strihla tarantinovský maratón... a ešte stále som nevidela už dva krát spomínané Misery a myslím, že mám chuť znovu zhliadnuť Fight club...
Herec: Tentokrát to budú dvaja, obaja už z vyššie spomínaného filmu... Prvý je celosvetovo známy a nech si hovorí kto chce čo chce, je to brilantný herec a to nedokázal len v tomto filme...takže Brad Pitt:

No a ten druhý mi je síce tvárou strašne známy ale myslím, že v skutočnosti som ho videla prvý krát, ale svojej úlohy Nácka sa zhostil neuvertieľným spôsobom, všetko som mu to žrala aj s navijákom, lebo bol fakt skvelý a totálne desivý...rakúšan Christoph Waltz:





Seriály:


Pozerám: Konečne začala sezóna seriálov, takže som už stihla vidieť nový diel How I met your mother a tento týždeň ma čaká aj milované Vampire diaries, počas pauzy som sa ale namotala na ďalší seriál a to Big bang theory
chystám sa pozerať Bolo mi odporučené 2 broke girls takže na to sa chystám keď dopozerám Big Bang...:)

Knihy:


Čítala som: Konečne som úspešne dočítala To a musím uznať že to pôsobí dosť psychopaticky na môj mozog, ale práve preto milujem Stephena Kinga:)
Čítam:Toto:)
Chystám sa čítať: Možno by som si dala ďalšieho Kinga ale inak som sa ešte nerozhodla:)
Chcela by som:Psychológia hudby..toto ma zaujalo samozrejme okrem iného(kníh není nikdy dosť:D
Knižná postava: Keďže teraz čítam knihu v ktorej nejsú vyslovene knižné postavy tak musím zapátrať v iných obľúbených vodách a dala by som sem Harryho Keogha z knižnej série Nekroskop(bohužial k nemu nemám pridať akú fotku...)


Citát týždňa:


2 komentáre:

  1. milujem tarantina a vsetky jeho filmy a nech si kazdy hovori co chce =)
    a brad je super, to bez debaty!
    Ja som citala mechanicky pomaranc, inak vrelo odporucam, to by sa ti mohlo pacit, je to dost sick a cudne (neviem ci poznas ten film, lebo ja som ho nevidela) a ked sa da, tak si to precitaj po anglicky, ak trochu vies, neni to take tazke, lebo on si vymysla slova ktore neexistuju, ale inspiruje sa v slovanskych jazykoch takze tym lahsie pre nas hehe (napr. rookers su ruky...no zaujimalo by ma ako to citau americania =)))
    A tak...to je vse pratele, idem sa vratit do pelechu, mam uz vylezanu dieru :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mechanicky pomaranč je jeden z mojich najoblubenejsich filmov už zopar rokov:D milujem to:D a aj knihu som čitala ale nie po anglicky, to bych si dala teda, musim si to zohnat niekedy:)

    OdpovedaťOdstrániť