utorok, júna 28, 2011

Rudava Summer Beach(24.-26.6. 2011)

Tak sa nám otvorila festivalová sezóna. Oproti ostatným rokom skorším dátumom všetko začala Rudava v Malých Le(k)vároch a ja som sa tam vybrala len tak chlastať mimo areálu. Hneď po príchode sme stihli akurát tak zistiť že tam je všetko úplne ináč a na úroveň festivalu poriadne predražené a takisto som sa opäť jak totálna socka vďaka sLifke dostala do areálu takže z mojich mimoareálových plánov nebolo dokopy nič. (To sa of course nesťažujem:D)

Piatok:

Tak som teda vošla akurát v čase keď hrali miláškovia The Pixels ktorých pár koncertov už mám samozrejme za sebou. Pixáci hrali tradične super, mrzelo ma ale to čo ma často mrzí na väčšine dobrých koncertov - počet a zainteresovanosť divákov. Bolo tam akurát tak pár ľudí sediacich na tráve, niektorí sa trošku kývali do rytmu ale to bolo tak všetko.

Taktiež sa mi potvrdili myšlienky o tom že čím viac nahovno kapela, tým viac baviacich sa divákov a samozrejme dlhší koncert. Nasledovala kapela Zoči voči, čo by som charakterizovala stručne ako Iné kafé revival. Neviem, možno by to nebolo tak strašne zlé ako to bolo, ale fascinovalo ma ako dokáže byť každá jedná pesnička presne o tom istom, na jedno kopyto. Celé zle no. Ale tak hlavne, že malé skejťácke groupies sa bavili. Ta ne?

Vlasnte ani presne neviem čo hralo potom, marí sa mi že Tleskač ale to som práve nebola v areáli. Prišla som až keď sa začala zvučiť Para, ale počas ich koncertu sme sa akurát cpali v bufete. Koncert sme počuli ale už som tomu moc nevenovala pozornosť.

K pódiu som dorazila počas zvukovky Karpiny, ktorá mimochodom v mojom osobnom rebríčku vyhrala titul "Najdlhšia zvukovka v dejinách ľudstva", aj keď musím uznať že na Rudave sa o tento titul pokúšala asi každá kapela. Ku koncertu sa musím vyjadriť vcelku pochvalne, Karpina ma nikdy nijak nezaujala ale koncert som si užila aj keď som nepoznala skoro žiadnu pesničku. Hlavne za to možno môže dredatý gitarista na ktorého sa vcelku slušne dalo kukať. Si to možno niekto vie predstaviť, ak pozná vzorec Sheena+alkohol+sexi gitarista. Aj keď k výsledku som sa tentokrát našťastie nedopracovala:D. Vo svojich poznámkach mám ku Karpine ešte uvedené že "oheň". Takže musím pochváliť pyro show. Bolo to síce len pár ohnivých výbuchov ale keď mňa tento živel vždy tak strašne poteší!

Potom boli Chiki Liki Tu A ktorých som počúvala tiež len tak z diaľky ale mám tu k nim poznámku že: Vykrádačka Yellow ledbetter a nejsom si úplne istá prečo....treba ospravedlniť moje alkoholické zmýšlanie asi, ale ktovie možno tam fakt niečo také bolo. No a potom mám ďalšiu poznámku, ktorú ale neviem rozlúštiť. Vyzerá to buď ako SKP alebo SAP a vôbec neviem čo to chce znamenať. Ak na to prídem doplním info.

Posledná kapela piatkového večera bola Vypsaná Fixa ktorá bola pre mňa novinkou(hanbím sa za seba ale práve na Rudave som zistila že som si Vypsanou fixu vždy strašne mýlila s Visacím zámkem (V jak V ne?:D) a tak som o nich mala uplne mimo predstavu. Každopádne pre moje "grungove" srdiečko to bolo milé prekvapenie a aj napriek tomu, že ich pesničky často zachádzali do jemných vykrádačiek, tak som sa na koncerte bavila. Mno a bodaj by ne, šak mne bohato stačilo len to že to boli Česi :D.

Potom už som bola len zhrozená tým ako na každom stagei hrajú neskutočné techno sračky(áno ja viem, že pravdepodobne dokonca nič z toho techno nebolo, ale to čo tam hrali boli všetko veci ktoré zúrivo a neoblomne hádžem do toho istého vreca ktoré má na sebe veľký nápis TECHNO a je mi jedno či je ten nápis správne označenie obsahu vreca:D). Ťahali sme to tam ale asi do piatej rána a pak sme šli spát.


Sobota:

Sobotné ráno som sa zobudila celá rozklepaná od zimy, takže som sa ani nakoniec nešla okúpať do jazera ako som to mala v pláne. Čoskoro po konečnom zobudení a začiatočných plánoch presunúť sa do areálu, začalo, ako je pre Rudavu každoročnou tradíciou, pršať. Tak sme ešte nejakú dobu sedeli v afte a vybrali sme sa tam trošku neskôr. Na festivale sa vlastne furt nič nedialo, osobne som mala celý čas dojem, že sa to ešte len rozbehne....
Akurát keď sa po hlavnom stagei začali pohybovať ľudia, začalo opäť chcát, fúkať a blýskať sa a podobné srandy. Už nám asi ani nebolo do smiechu, keď začali lietať dáždniky.

Tak sme sa na to ale teda vykašlali a zas sme išli chlastať a došli sme späť až niekedy v polke Ska-pra šupiny. Na tej sme ešte spolu s Lifkou bránili česť našich stratených kamarátov Alenky a Miška a z plných plúc(takmer:D) sme kričali na Gabiku. Aby vedela že fanclub tam má, aj keď tam nie je.

Potom sme trávili nejaký ten čas v čajovni, takže neviem čo sa dialo na hlavnom stagei a myslím, že niekedy v tej dobe som sa konečne dostala k nejakým strašne "ťažkým" drogám. Tým chcem povedať že počas koncerty Smoly a Hrušiek som bola príliš odpálená na to aby som vedela či to bol dobrý koncert.

Potom bol Nocadeň, čo som už totálne odignorovala radšej(Strašne teplé) a potom išiel Gladiátor Radiátor podľa mojich poznámok. K tomu môžem povedať akurát toľko, že prvá pesnička bola dosť dobrá(aspoň sfajčenej sa mi ľúbila) mala dokonca tuším ľahko grungeový nádych, ale neviem ju ani za boha nájsť. Po nej však začali hrať niečo také svoje typické lepkavé, z čoho ma napínalo, tak som odišla aby som si nezkazila dojem z tej prvej pesničky.

Predposledný koncert bola typicka bratislavská klasika Hex. ČO môžem dodať k Hexákom? Nie je to nič čo človeka totálne vyvedie z rovnovaáhy ale je to kvalitná pohodová muzička, s dobrými textami, ktorá poslúchača jednoznačne dosť povzbudí a zabaví. Myslím, že Hex dosť veľmi ľúbim:).

No a nakoniec nás zabavila Hudba z Marsu. Od nich som doteraz síce počula len Šakala(tú pesničku milujem) ale koncert mal šmrnc aj napriek svojmu mierne Skaoidnému charakteru. Strašne sa mi páčilo keď spevák zoskočil z pódia a potom sa nevedel vyštverať naspäť. To sú také milé detaily, oživujúce koncerty.

Po nich opäť nasledovalo "TECHNO vrece" a ja som sa odkotúlala radšej spať.

NEDEĽA:
To som vstala kvôli rôznym telefonátom o niečo skôr ako by som chcela, takže som sa pomaly dala aspoň ako tak dokopy a kým sa zobudili Lifka s Jančím, tak som si čítala knihu o The Clash:) Pak sme išli na kofolu/pivo a pomaly, medzi poslednými, sme sa vrátili späť do Bratislavy.

Keď to zhrniem, organizácia otrasná, ceny za niektoré služby vrcholne zlé, atmosféra oproti iným festivalom vcelku slabá, ale bavili sme sa takže to nebola žiadna katastrofa.

A snaď sa dostanem na ten Topfest, kde bude určite viac o čom písať! See ya

2 komentáre:

  1. sexi gitaristi vzdy ozivia koncert :D
    btw to s tym technom, to aj ja tak kategorizujem a najviac milujem ked poviem ze prebha sak to je nejake techno a niekto urazene zatiahne: to NIE JE techno, to je TRANCE!

    (a ja na to vzdy ze - eeeh??? :D)
    (Trance podla mna neexistuje haha)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ano, to sa mne stava velmi casto ked som medzi ludmi čo take veci oblubuju:D takže som sa naucila frazu o techno vreci a každemu vysvetlujem že mi je to uplne jedno ci to ma hocijaky nazov, pre mna je to vsetko to iste:D nevidim v tom zmysel a je mi z toho na vracanie:Da ja ani neviem čo trance je takze asi fakt neexistuje:D

    a k tym gitaristom mozem dodat len: keby len koncert:D

    OdpovedaťOdstrániť