streda, januára 22, 2014

Izmy Extrémizmy

Tématike extrémizmu sa venujem(väčšinou len súkromne v hlave) už celkom od mlada ale nikdy som o tom nič nenapísala a asi nikdy to nebolo tak potrebné ako teraz.
Ako si tak chodím po tejto planéte, nestačím sa diviť čo sa deje. Akoby sa s extrémistami roztrhlo jedno obrovitánské vrece.

 Samozrejme asi prvé čo každého napadne pri slove Extrémizmus, je extrémizmus pravicový, fašisti, nacisti,  atď, všetky podobné hmyze.
Ja osobne z vlastnej skúsenosti, ale nezlahčujúc túto problematiku, musím paradoxne povedať, že v poslednej dobe som o takýchto ľuďoch nič nejak výnimočne presahujúce doterajšiu "normu" nepočula, ale to bude pravdepodobne tým, že  s nimi moc nemám kde prichádzať do kontaktu v takej miere aby som to mohla objektívne posúdiť.

Na druhej strane som mala dosť možností prichádzať do kontaktu s opozíciou - teda antifašistami a tu postupne začalo rásť veľké čudovanie sa z mojej strany. Samozrejme podľa mňa ANTIFA a jej podporovatelia sú  absolútne rovnaká háveď ako vyššie spomínané skupiny . Veď aj Stalin a Hitler mali odlišné názory a aj tak viedli k rovnakým výsledkom. Nechám každého nech sám zváži, ktoré k viedli k výsledkom horším. :)
V tomto smere som mala dlhodobo možnosť sledovať jeden vzorok, ktorý bol ale aj podľa komentárov skvelým zástupcom svojho druhu a to na nemenovanej modrej sociálnej sieti, kde pridával denne celé desiatky antifašistických postov, nad ktorými aj keď nerada, som sa občas proste musela pozastaviť a tak sa napríklad stalo, že som sama bola označená za podporovateľa pravicových extrémistov a potom už som bola rovno fašista.

A toto všetko prosím za názor, že vyhladením dotyčných sa nevyrieši problém ktorý tu máme s násilím, intoleranciou a ponižovaním. Kradnúť a zabíjať pre nič sa tu bude tak či tak aj keby sa vyhladila JEDNA akákoľvek skupina a že koreň problému je omnoho hlbšie a že v prvom rade musí byť z ľudskej mysle vyhladený akýkoľvek extrémizmus a zopár iných porúch. Zaujímavé na tom je, že tento večne facebook spamujúci pán, ktorý si dovolil ma takto označiť, sa na moje vlastné oči, zoči voči pravičákovi takmer zroloval do ruličky, zabalil do ozdobného papiera, obviazal sa stužkou a v takejto podobe sa dotyčnému skoro narval do análu a jeho názory boli stokrát menej extrémistické :). Samozrejme po dlhšej observácii som zistila (a toto píšem bez snahy kohokoľvek urážať či zosmiešňovať, proste je to fakt), že tento pán je očividne mentálne narušený. Tak sa to možno dá aj trochu pochopiť, aj keď vzorke svojho druhu zodpovedá perfektne.

Každopádne, toto sú príklady (aj keď len z takého bežného života pozorovateľky) politického, pravicového a lavicového extrémizmu.
Ďalším by mohol byť pre zmenu extrémizmus náboženský ale to už by chcelo asi viac priestoru, takže by som si dovolila pokračovať v trošku inom duchu.

Mojím udiveným očiam nejde do hlavy z čoho všetkého sú ľudia schopní extrémizmus vlastne spraviť.
Momentálne je obrovský boom vegetariánov, respektíve a to prevažne, vegánov. To, že je to len aktuálna móda a drvivá väčšina minimálne z drsného vegánstva odstúpi, je momentálne nepodstatné. Na tomto životnom štýle by zdravý človek (a to aj zarytý mäsožravec) ťažko mohol nájsť niečo zlé. Veď je to len pre všeobecné dobro! Teda samozrejme, pokiaľ sa z toho nestane extrémizmus. Skvelý článok o tomto probléme nájdete TU . A asi sa tiež nestačíte diviť.

Určite by sa našlo ešte veľa všemožných druhov extrémizmov, jeden prekvapivejší ako druhý. Ja osobne za určitú sortu považujem aj mojich najmilovanejších internetových moralistov. Úplne špeciálne tých, ktorí pod nejaký čierne humorný vtip na margo nejakého čerstvého úmrtia známej osobnosti, napíšu niečo v zmysle, že je ešte príliš skoro, možno o mesiac to už bude vtipné ale teraz je proste priskoro takže R.I.P. a všetci ste zmrdi a mali by ste pokapať! Naozaj aj takéto komentáre sa na internetoch pravidelne nachádzajú a myslím si, že k takémuto druhu morálky, asi ani nemá zmysel čokolvek dodať.

To čo mi ale k téme " z čoho všetkého dokážu ľudia spraviť extrémizmus" do tohto momentu asi najviac vytrelo kocúra bolo "Ľudské ochlpenie". Nedávno som sa opäť na už spomínanej sociálnej sieti omylom nechala zatiahnuť do diskusie na túto tému a fakt mi vypadávali očí z důlků!
Naozaj ma nikdy ani nenapadlo, že by sa nad tým niekto dokázal až takto pozastavovať.
Padali tam veci typu, že by ľudia nedokázali zniesť svojho partnera oholeného, ale aj spoveď holčiny ktorá mávala problémy v škole pretože sa jej spolužiaci smiali za chlpaté podpazušie.
Vec ktorá ma ale donútila sa zapojiť, bol vyslovene priam agresívny postoj k ľuďom využívajúci holiace strojčeky a ich označenie za ovečky, pretože to prej robia len pre súčasnú módu.

Moja reakcia v zmysle, že nechápem čo na tomto kto rieši a že je to snaď každého osobná vec a vec jeho osobného pohodlia a vkusu a že si snaď každý ešte máme aspoň právo robiť s vlastným telom čo uznáme za vhodné, sa stretla s absolútnym nepochopením. Rovnako ako aj to, že ak mi  absolútne vadí že sa moj partner holí alebo neholí, nedokážem sa s tým zmieriť a je mi to vyslovene odporné a on to nie je ochotný za žiadnu cenu zmeniť, tak si asi nejsme súdení.

Tak ja vám neviem teda.... Ja osobne sa holím celá od hlavy po päty a neviem o tom, že by som to robila pre módny trend. Robím to len preto, že sa tak cítim dobre a vyhovuje mi to. Nikdy mi žiaden partner nedal najavo, že by s tým mal nejaký životný problém a rovnako som ja nikdy neriešila ochlpenie alebo neochlpenie na ňom. Mám trošku problém s kobercovým typom hrude, ale osobne som takého chlapa asi nemala, asi preto, že je pre mňa a moj vkus očividne nevhodný. Ale keby som stretla takého čo niečo také má a zároveň by mi po ostatných stránkach vyhovoval, tak by mi to asi neprekážalo. Avšak som takého ešte nestretla.

Táto konverzácia sa už ale potom spustila na úroveň spomínaného antifašistického extrémistu a ja som po chvíli(i keď dlhšej ako by bolo vhodné na moju úroveň) odklikla tlačítko "neupozorňovať" a išla som si svoje, ale naozaj sa nad tým doteraz pozastavujem.....

Toto je bohužial len malá vzorka toho čo každý deň, čo sa extrémizmov týka, sledujem a bohužial ešte omnoho  menšia ako to čo na tejto zemi skutočne je. ... Ľudia sú v poslednej dobe vyslovene priam besní a miesto toho aby sa každý staral o veci ktoré ho tešia a robia štastným, tak sa topia v nenávisti, v odsudzovaní, v závisti, zlobe, intolerancii k čomukoľvek, prípadne k tolernacii absurdne nesprávnych vecí a podobne.... A toto je prosím pekne TEN Koreň problému, vo všetkých druhoch extrémizmov a vo všetkých tých vraždách a ostatných veciach ktoré majú za následok vojny a iné zbytočnosti....A ak s tým konečne ľudstvo neprestane, tak velice čoskoro půjdeme do kytek... :)


Zdraví vás oholená fašistická ovečka :).


5 komentárov:

  1. Ja sa nikdy nezapájam do internetových diskusii, lebo len keď si ich čítam, tak sa mi často dá vracať. je strašné, akí sú niektorí ľudia blbí:(

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja sa tomu tiež snažím vyhýbať ako to len ide, ale niekedy sa neovládnem a potom to ľutujem, lebo sa mi nad tým normálne zastavuje mozog :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. zabudla si na prolifistov, ktori su proti homosexualom a proti moznosti zeny rozhodnut sa re potrat. tych vidim asi najviac momen. v slovenskyh novinach

    OdpovedaťOdstrániť
  4. to už asi ani nema zmysel nejak hodnotit týchto ludi.... všetko je to do jedneho tá istá háveď, ludia čo nevedia čo so svojim životom a miesto seba riešia akukolvek skulinku odlišnu na ostatných... či su to chlpy, farba pokožky, orientacia alebo čokolvek.... potraty už ani nebudem komentovat... stacili mi tie billboardy co pred pár rokmi zahltili slovensko...to bol asi vrchol všetkeho.... hlavne že ženska ktorá ich mala na svedomi bola panna..to asi hovori za vsetko :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. PRESNE!!!! kks ja sa tiez snazim nezapajat do tych diskusii lebo to su idioti co tam riesia hentie veci a zautocia na teba ked napises svoj nazor, lebo "You don´t have to agree with me, I can´t force you to be right".
    Cele zle. neznasam extremistov vsetkeho druhu, hovoris mi uplne z duse!

    OdpovedaťOdstrániť