pondelok, októbra 28, 2013

Červená šošovica na kari

1. 5 dní plánujte, že toto jedlo uvaríte. Počas toho si nechajte kúpiť červenú šošovicu.
2. V deň varenia si dajte budíka na 7:00, vstaňte, choďte na záchod, vezmite si psa do izby, lahnite si, pritúlte sa k nemu a spite ďalšie dve hodiny...
3. Znovu sa vykopte z postele, choďte sa konečne okúpať, vytrhajte si Brežneva a pomaly ale isto sa možte pustiť do varenia.
4. Cibuľa- keďže ste úchyláci, ktorí nedokážu(hlavne vizuálne) zniesť a zjesť tepelne upravenú cibuľu, ale zároveň ste príliš leniví na to aby ste išli do obchodu kupovať jarnú cibuľku ktorá vám v jedle nevadí, tak si vezmite ponorný mixér, nakrájajte si cibulu na čo najmenšie kúsky a snažte sa ju rozmixovať na kašu.
5. Rozčulujte sa, že to vobec ale vobec nejde a počkajte kým vás v strede najhnusnejšej roboty na svete, pri ktorej plačete jak nemluvňa nezavolá babka, že vás k telefónu chce vaša mama.
6. Tri hodiny potom hladajte ako sa volajú rybičky ktoré liečia psoriázu (či čo to je za háveď)
7 vráťte sa k cibuli a ďalej sa rozčulujte.... keď už to vzdáte, a poviete si, že už to je aspoň na ako takej úrovni kedy budete schopní to jesť, nachystajte si hrniec s olejom.
8. Predtým ako tam tu cibulu "nasypete" choďte si nachystať kari korenie.
9. Choďte za babkou ktorá na vás z obývačky kričí. Nechajte sa poučiť, že "zomrel nejaký americký spevák a skladateľ". Oznámte jej, že to dávno viete a vráťte sa k skrinke s koreninami.
10. S úžasom zistite, že prvý krát, po takmer 23 rokoch vášho života, doma nemáte posraté kari korenie.
11. Chvílu vyšilujte a keď to trošku prejde, zapálte si cigaretu
12. Začnite sa chystať do obchodu
13. Nechajte sa vytočiť babkou, ktorá ma blbé otázky ale nepríjma blbé odpovede.
14. Povedzte si, že sa na to možte vysrať a začnite sa chystať von.
15. Keďže vám ta robota s tou cibulou aj tak nedá pokoj, tak ju dajte konečne speniť do hrnca, pretlačte k nej cesnak, umyte cez sitko šošovicu a asi dve minutky ju posmažte na cibuli. Zalejte dostatočným množstvom vody, dajte plyn na najtiššie a rýchlo futašte do obchodu
16. Nakupujte na Billa style: Vleťte do Billy a klučkujte medzi starými aj mladými ľuďmi, ktorí ani neprišli nakúpiť, len vám robia prekážkovú dráhu. Potknite sa o krabicu, ktorú vám priamo pod nohy hodí zamestnanec Billy(ospravedlnenie vobec nečakajte), ďalej kľučkujte a hľadajte koreniny. 4 krát prejdite celú Billu, kým nájdete príslušný regál, nájdite kari korenie a rýchlo kľučkujte ku pokladniam. Nechajte sa s jedným posraným sáčkom vyhodiť z jednej pokladne, pretože týpek ide na prestávku. Prejdite k druhej otvorenej pokladni(podľa pamäte k tej najpríšernejšej tete) a postavte sa do rady za dedka, ktorý ma na páse 3 nákupy( každý oddelený tou oddelovaciou mrdkou a každý naozaj platil zvlášť), vypočujte si tetu ako vám hovorí, že máte ísť k inej pokladni, lebo ona ide na prestávku a následne jej oznámte, že tak snaď s tým jedným vrecúškom korenia a transakciou za 69 centov vás ešte zvládne nablokovať, samozrejme zvládne a spolu s vami aj ďalších troch v rade.
Čakajte 5 minút kým doblokuje dedula pred vami, vytaste sa so svojím kari korením a dvoj eurovkou a upozornite ju, že tie žuvačky a žemle čo chce ešte blokovať, už nejsú vaše. Čakajte 2 minúty kým Vám zvládne vydať euro a 31 centov a utekajte domov.
17. Zhrozte sa nad vykypenou šošovicou a dolejte jej viac vody, zatiaľ čo vyhrabete jedinú paradajku z chladničky, odrežete z nej niečo divné a nakrájate ju na drobno. Paradajku potom vsypte do hrnca a zamíchajte. Následne tam najebte mrte kečupu, sol, KARI KORENIE, čierne korenie a urobte zátrepku z múky a vody ktorú tam vlejete cez sitko.
18. Za stáleho miešania nechajte zovrieť a hotovo.
19. Oznámte babke, že jedlo je hotové a vypočujte si informáciu: " Ok tak teraz možem variť ja."
Pokúste sa ju nezabiť a vezmite si veci aby ste mohli utekať za kamoškou ktorá už dávno čaká na zástavke.
20. Nechajte sa znovu babkou zavolať a vypočujte si novú informáciu: "Potom keď sa naješ by si mohla poumývať trocha riadu"  a oznámte jej, že vy už ani na to jedlo nemáte čas a že už ste na odchode. Ignorujte ten nechotný zvuk ktorý vydá.
21. Miesto vybavovania všetkého čo ste v ten deň chceli stihnúť si sadnite na pivo, keďže vás už naozaj bolí hlava.
22. Po pive navrhnite, že už je na vybavovanie aj tak pozde, tak čo keby ste sa vrátili domov pre psa, vyvenčili ho a išli do Randalu- kamarátka nebude mať námietky.
23. Po venčení si vypočujte babkine vykrikovanie na celý barák (schválne pred kamarátkou) že máte okamžite umyť tie riady, lebo to je tam po vašich koláčoch(v normálnej reči muffinoch) čo ste piekli(btw asi 3 ks z 50) a že ona vám nebude robiť otroka stále(celý deň sedí pred telkou a za kompom hraje hry) a tak. Pošlite ju do piče a choďte do Randalu
24. Naslopte sa na blbečka.
25. Uvedomte si, že ste v tých nervoch a strese z nestíhania absolútne zabudli dať do vášho výtvoru ryžu, ktorá tam byť proste musí.
26. Volajte mame do roboty, nech to keď príde domov radšej ani neje ale schová to do chladničky.
27. Po príchode domov skontrolujte či to je v chladničke.
28. Nastavte si budík na siedmu a uvarte ryžu.
29. Vmiešajte ryžu do vzniknutej omáčky.
30. Slúbte si, že sa už nenecháte vytočiť aj keď viete, že v nasledujúci deň dostanete infarkt.

(Foto pridám zajtra, keď urobím tu ryžu.)

Dobrú chuť. 























1 komentár: