nedeľa, augusta 28, 2011

kérky, piercingy a dredy.....

Nedávno sa ku mne dostal BLOG jednej ženskej o tetovaniach, piercingoch a dredoch. Je to blog negatívneho charakteru a názory ktoré tam prezentuje sú neuveritelne obmedzené.




Nie, nejde o to, že tam tieto veci kritizuje, každý má právo na vlastný názor a absolútne nemám problém s tým ak sa to niekomu nepáči. Je to predsa každého osobná vec.
Čo ma však na tom celom serie, je to, že tam zabŕda do vecí s ktorými evidentne nemá absolútne žiadne skúsenosti a bezdôvodne uráža a ponižuje ľudí ktorí si takýmto spôsobom ozdobili vlastné telo. Okrem toho, že je tam cítiť náznaky rasizmu (napríklad veta:
Kdo nosí dredy? Puberťáci, kteří hledají sama sebe a černoši, kteří opět většinou patří mezi nejnižší třídu.
) tak si tam dovolí povedať, napríklad to, že potetovaný, popiercingovaný alebo dredatý človek má VŽDY nejaký problém v duši alebo komplexy a podobne.

Keď hovorí o originalite ako argumentu na to prečo sa dať potetovať, tak s ňou súhlasím. Nie je moc originálne ak si niekto vyberie z katalógu obrázok, ktorý nosí ďalších 500 osôb. Ale opäť je to len hádzanie všetkých do jedného vreca. Takéto ozdoby si okrem iného podľa nej dávajú len ľudia z najnižšej vrstvy, prostitútky, väzni, námorníci a bezdomovci (čo je samo o sebe totálna konina).

Keď som ten jej článok dočítala, bolo mi to najprv smiešne, smiala som sa nad celou jej obmedzenosťou a tak, ale dorazili ma komentáre v diskusii, keď aj na naozaj inteligentné názory (napríklad na bohatého, úspešného ale potetovaného právnika alebo prípadne tatéra ktorý jej slušne napísal aká klientela a z akých rôznych vrstiev k nemu chodi) odpovedala rovnako obmedzene, bez pádnych a overených argumentov a ešte k tomu ich tam všetkých riadne pourážala. Plus na ďalší argument, že keby si niekto chcel dať potetovať ruku, čo stojí tak okolo 25 litrov tak to asi nebude bezdomovec ktorý nemá čo žrať odpovedala niečo v zmysle, že čoby nie, veď predajom drog sa dá taká suma zarobiť bezproblémov(že to tým našim bezďákom ešte nikto neoznámil).

Okrem urážania sa v blogu zamerala na to, že potetovaný a inak ozdobený človek si nenájde žiadne schopné zamestnanie. pretože seriózna firma si nikoho takého nenajme. Samozrejme, nájdu sa firmy kde to tak naozaj môže byť ale vo väčšine prípadov je to totálna hovadina, pretože snaď keď niekto hľadá zamestnanca tak mu ide hlavne o schopnosti a nie o to čo nosí pod košelov, nie? Je mi jasné, že asi nepríjmu človeka s potetovanou celou hlavou, ale to sú už zase extrémy ktoré s tým nesúvisia.




Čo k tomu môžem dodať ja? Sama mám 5 tetovaní, doteraz som v žiadnom zamestnaní(teda skôr brigáde) nemala so žiadnym z nich problém. Nemám pocit, že by som mala komplexy alebo problémy v duší, ktoré by som si potrebovala tetovaním riešiť. Takisto je každé jedno moje tetovanie absolútny originál a veľmi by som sa čudovala keby niekto mal také isté a ak sa niekto taký niekedy nájde tak je v podstate stopercentné, že prebral moje tetovanie.
Jediný dôvod prečo ich na sebe mám je ten, že sa mi tetovania páčia, je to jednoducho druh umenia, všetky pre mňa majú konkrétny význam a mám k nim veľmi hlboký vzťah. Naozaj som si ich nedala preto aby som si riešila nejaké vnútorné problémy alebo aby som sa odlišovala a bola strašne originálna. Hlavne si myslím, že človek by mal byť originálny svojími vlastnými názormi a otvoreným myslením a nie tým koľko hovadín si na seba dá.

Nedokážem pochopiť ako niekto môže podľa dredov a piercingov a kériek odsúdiť človeka, bez toho aby o ňom konkrétne niečo vedel. Sama si na to netrúfam. Ak vidím dredatého chlapa tak sa zvyčajne pousmejem jaký je fešák alebo proste len na tom, že sa mi tieto veci páčia, ale nebudem kvôli tomu absolútne tvrdohlavo presvedčená o tom, že je to super človek, lebo to môže byť totálny kretén a dredy mu to v mozgu moc nezmenia....




Proste, je tak ťažké spoznávať ľudí miesto toho aby sme sa vzájomne súdili podľa vonkajších schránok, ktoré nám aj tak všetkým rovnako stárnu a hnijú atď? Je to také podstatné? Fakt sme sa od stredoveku nikam neposunuli?


*EDIT* Tak som si po dopísaní tohto chcela prečítať jej ďalšie hlody, že či to bola náhoda a ona sa medzičasom stihla vyjariť na margo predchádzajúceho blogu a toto je snaď ešte lepšie : CLICK:)......

A len tak mimochodom, táto inteligentka, ktorá vie tak veľa o ľudskej duší a práci, je vraj žena v domácnosti ktorú živí jej manžel.... neviem síce stopercentne či to je pravda, to som tam kdesi čítala, ale asi toľko....





4 komentáre:

  1. omfg, idem si to hned precitat :D povedala by som k tomu len - jej obmedzenost nepozna hranic (krasny oxymoron, milujem ho :D)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. kks henta teta je cela nejaka prijebana...precitala som si par veci z toho blogu a fakt by sa mala ist liecit. chcela som jej aj napisat koment, ale registrovat sa kvoli tomu nebudem a vlastne uz ostatni povedali vsetko podstatne, najlepsie bolo asi "pani, vy ste asi pica" hahaaa tak som sa zasmiala...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. :D ja som tam dokonca zaregistrovana a tiež som mala chut jej tam niečo napisat ale ludia to tam napisali za mna a okrem toho to fakt ani nemá zmysel takej osobe cokolvek hovorit:) a ozaj velmi výstižný oxymoron to bol:D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Orel nikdy neztratil tolik času, jako když se snažil tomu, aby se učil od vrány. (W. Blake)

    OdpovedaťOdstrániť