utorok, júla 12, 2011

Môj život v Prahe-Časť 2. Ticho pred búrkou

Nedeľné popoludnie sme sa rozhodli využiť prechádzkou na Vyšehrad, nech z tej Prahy vidím aj viac ako hospody.
Architektúrou tohto dokonalého a Nádherného prototypu Gotiky, som uchvátená ešte doteraz (hej, aj napriek mojej skazenosti, divému srdcu a prechlastanému mozgu, ma ešte stále takéto veci zaujímajú a vyvádzajú z miery).

Šak sa kuknite sami jak to vypadá. A to fotka nezachycuje tú skutočnú majestátnosť akú to má keď pri tom stojíte. Akože Dóm sv. Martina sa môže zrútiť od hanby.



















Viac ako Vyšehrad samotný ma však zaujal cintorín ktorý k nemu patrí. Bohužial, už bol v čase nášho príchodu zatvorený, takže sa ešte chcem vrátiť a trošku to pofotiť, lebo fakt to tam len spoza plotu vyzeralo nádherne. A to nehovorím o osobnostiach ktoré sú tam pochované.
Mimo iných napríklad Bedřich Smetana(ak to niekomu nič nehovorí je to smutné ale obohatím váš život malou ukážkou jeho diela):.

Po tomto výlete sme sa snažili nájsť nejakú hospodu a dať si zaslúžené pivo, ale po ceste sme narazili na krásny park plný stromov a videli sme že tam sedia nejakí ľudia s gitarami, tak sme sa rozhodli že si sadneme niekam blízko k nim, a budeme načúvať ak by začali hrať. No nezačali.

Každopádne sme si sadli akurát v miestach, kde bolo pri sebe niekoľko krásnych dubov. To ma šialene potešilo a hneď som si našla jeden ktorý ma k sebe volal. Takže som sedela opretá o dub, do chrbta sa mi vlievala jeho energia a bola som v siedmom nebi. Bohužial mi idylku pokazil nejaký hnusný holub, ktorý mi osral gate, ale ked som si to utrela tak som si nenechala kaziť magickú chvílku. Rozhodne sa tam plánujem ešte vrátiť a čítať si tam, alebo čo. Potom už sme boli fakt dosť smädné, tak sme naďalej hľadali hospodu, ale v okoli Vyšehradu všetko zatvárali o ôsmej, takže hľadanie trvalo fakt dlho a bolo náročné, ale nakoniec sme zapadli na úplne skvelom mieste, myslím že sa to volalo Krušovická chalupa a mali tam úplne úžasné bezchybné Krušovice.... To by samo o sebe stačilo ale nás chytili chute a hlady a tak sme si na poslednú chvíľu objednali papanie. Ja vysmážaný hermelín a Ali nakladaný....... ešte teraz mi pri myšlienke na to tečú sliny.... hlavne keďže tu poriadne nič nemáme a ja vôbec netuším čo variť. Teda chystám sa spraviť niečo čo má názov "kuřecí zadní čtvrťky" a podľa toho jak to vypadá usudzujem že sú to stehná, ale fakt vôbec nemám tušenie, že čo k tomu. Každopádne, ak niečo vyhuntím, tak to sem asi aj nafotím, už mi je ľúto že sme naše predošlé recepty zožrali pažravo skôr ako sme to vyfotili lebo to vypadalo prekrásne...... ale asi to sem už fakt začnem posielať. :)))


Včerajšok ináč nebol ničím výnimočný moc, čakala som na Ali a večer sme išli do hospody kde sme sa hrali vedomostnú hru o Česku. Uvidíme jak sa vyvinie dnešok.

Teraz si idem pozreť Buffy(na Prime cool, jedinom kanáli ktorý môžme kukať lebo sme pokazili ovládač:D ) a pustím sa do varenia. Do skakavenia

To be continued....

2 komentáre:

  1. ty co vlastne porabas v prahe? na dovolenke? ci bude stam studovat? pracovat?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. zatial pracovat:) ale neviem na ako dlho ani nič, to vsetko uvidim časom, každopadne do roka by som sa odtialto rada prestahovala do Brna:D Na Slovensku už žiť nedokážem:D

    OdpovedaťOdstrániť