piatok, mája 03, 2013

Day 5 - What makes you different from everyone else?

Ťažká otázka pre jednotlivca, lebo hodnotiť objektívne seba samú v tomto zmysle je dosť odveci. Ale tak skúsim vypichnúť niečo, o čom si myslím, že nie je až tak typické vo zvyšku planéty aj keď rozhodne ani zďaleka nejsom jediná určite. 

Podstatné je, že nesúdim, a keď už tak len sama v hlave a snažím sa odsudzujúce myšlienky rýchlo zahubiť.
Nezaujíma ma prečo a čo robia iní ľudia pretože sama robievam čudné veci a jednoducho radšej riešim svoje sračky ako sračky ostatných. Dobre sa tvoria názory na niekoho v koho botách nechodíte, že? Takže toto ja nerobím a ani ma nezaujíma či som ja súdená. Od niektorých ľudí to možno zamrzí, ale pokiaľ sama viem kto som, nič na svete to nemože zmeniť.

Ďalšia podstatná vec, ktorú bohužiaľ aj medzi mojimi blízkymi nevidím často, je moja schopnosť nadchnúť sa pre čokolvek. Moje nadchnutia síce už od mojho narodenia väčšinou končia absolútnymi posadnutosťami ( to už ste si asi mohli všimnúť aj z mojich článkov, že?), ale proste vďaka nim vyslovene žijem. Niekedy mi to ide vyslovene rozorvať srdce(naozaj nepreháňam) a keď dostávam čo potrebujem tak som nevýslovne šťastná.

Naopak, to že väčšina ľudí okolo mňa takúto schopnosť nemá a zároveň absolútne nejsú schopní pochopiť to moje nadchnutie, je pre mňa  často strašne ubíjajúce a možno práve preto sa väčšinu svojho života cítim stratená, nepochopená a osamelá. Ale asi to stojí za to, pretože z mojich vedomostí o podobných ľuďoch som vyčítala akúsi rovnicu, teda: myslím že táto schopnosť = základ pre dosiahnutie všetkého čo kedy dosiahnúť chcete. :) Tak asi to pretrpím.


S tým možno súvisí aj ďalšia vec, ktorú aj keď je to podľa mňa neuveriteľné naozaj nemá každý a to je sebavedomie. Toto nepramení z toho, že by som už niekedy niečo väčšie dokázala, ale skor z absolútnej istoty, že dokážem.  Tiež často vďaka nemu bývam nepochopená, niekedy zhadzovaná dokonca aj kamarátmi a veľa krát dokonca obávaná niektorými utlačenejšími jedincami. Napriek tomu nemám pocit, že by som
ja niekedy niekoho zhadzovala alebo utláčala. Aj keď áno, často o sebe hovorím, že som nadpozemská dokonalá bytosť, čo väčšina jedincov proste nedokáže pobrať, ale je to skor sarkazmus alebo vtip(aj keď si to samozrejme o sebe naozaj myslím) ale nehovorím to aby som niekoho zhodila. Práve naopak, k ľuďom nikdy nešetrím komplimentami(a nie nezaslúženými) a snažím sa každému dodať kuráž keď vidím, že ho niečo baví, podporujem a počúvam. Aj keď z nejakého naozaj nepochopiteľného důvodu sa práve toto už veľa krát otočilo proti mne, prípadne nie vždy mám pocit, že je táto podpora vzájomná. No aj tak to robím.
A možno to niekedy niekomu naozaj pomože.

Okrem tohto, čo je možno ešte aj celkom bežné, mám ďalšie stovky podivuhodných vlastností a niektoré z nich možno ani nejsú radšej hodné zverejnenia, ale ponúkam tieto, možno niekoho raz aj inšpirujem. :D

(btw teraz mám pocit, že zniem strašne pateticky, ale tak nech.... :D)


Live long and prosper :)

3 komentáre:

  1. To s tým nadchnutím je úplná pravda, ja som rovnaká a všetci na mňa pozerajú jak keby som došla z psychiatrickej liečebne a je hrozne demotivujúce obklopovať sa ľudmi, ktorí sa nadchnúť nedokážu!
    Len tak ďalej, podľa mňa si super :)
    Eliza

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tá časť so sebavedomím je super! veď kto iný by ti mal najviac veriť, keď nie ty? bolo by veľmi hlúpe tváriť sa, že si menej super ako si v skutočnosti len preto, že ľudia s menším sebavedomím to nechápu.....
    :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ďakujem dievčatá:) som rada že aspon v blogovej sfére nachádzam pochopenie :D a ja s tým nejaký problém nemám zase, len ma to proste neustále prekvapuje, že jaký ludia sú, + jakých ľudí mám sama o sebe rada - neviem sa sama rozhodnúť či je to tým, že nemám moc na výber(aj keď zase nemožem povedať že by som bola neoblúbená-to nie:D) alebo či to náhodou sama nevyhľadávam :D je to celé nejak moc psycho

    OdpovedaťOdstrániť